NAŠE BENEFITY

skladskladskladsklad

qr

 

 

PARAMETRY HODINEK

B
barometr
A
altimetr
C
kompas
G
GPS
R
multisport
P
puls
EKG
O
puls
optický
D
kalorie
b
výdrž
(GPS)
V
kroky

DOPORUČUJEME


90054931
Loop 2 Pink - fitness náramek
2 990 Kč  2 390 Kč

90069740
VANTAGE M Black
7 390 Kč  4 990 Kč

900102178
Pacer Pro Carbon Gray
8 790 Kč  6 890 Kč


a370iw
A370 Ivory White, S/M
5 490 Kč  4 490 Kč



Rekonvalescence pro kardiaky a dlouhodobě nemocné

Podstata jak použít měřič tepu pro tento účel spočívá v nastavení takové zátěže organismu, která mu umožňuje rekonvalescenci a zároveň ho nepřetěžuje. Nutnou podmínkou zodpovědného nasazení v tomto případě je konzultace s ošetřujícím lékařem. Právě on je nejpovolanější, aby posoudil stav nemocného rekonvalescenta a stanovil, jaké rozmezí tepové frekvence je pro něj vhodné.

Následuje krok volby vhodného přístroje.

Pokud je snaha zjistit pouze okamžitou tepovou frekvenci, může posloužit libovolný měřič tepu. Pokud si stanovíme cíl vybrat model v nejnižší cenové hladině, i tam je možné si vybrat z několika přístrojů. V ceně kolem 1500 korun lze nalézt nejlevnější modely od POLARu z řady FS.
Další požadavek, který můžeme po měřiči tepu chtít, je hlídání nastavené zátěžové zóny. V tomto případě hodinky signalizují, často i zvukově pípáním, že je tepová frekvence mimo vymezenou zónu. Některé jednodušší modely nastavují zónu automaticky, což e vhodné pro kondiční účely, ale ne pro medicínské použití. Proto je třeba pro toto použití vybrat model se zónou nastavitelnou manuálně. Lze si vybírat ze široké škály modelů především z modelových řad F a FT.
Pro nejnáročnější sledování tepové frekvence lze naopak využít nejvyšší model od POLARu RS800/RS800CX. Tento model je schopen zaznamenávat do paměti průběh tepové frekvence a pak jej dále vyhodnocovat na počítači. Pro kardiaky, kteří chtějí vědět o všech anomáliích při pohybu a cvičení, je tento přístroj schopen zaznamenávat do paměti tep po tepu a pak lze tyto údaje medicínsky dále zpracovávat.